Trefwoorden Frans, gesprekstraining
Doelstellingen
In de loop van het derde jaar (tweede jaar keuzevak Gesprekstraining Frans) wordt voortgebouwd op de in het eerste jaar verworven kennis, de inzichten en de vaardigheden van de student op het gebied van communicatie in het Frans.
De kennismaking met de Franse cultuur en maatschappij wordt voortgezet en uitgediept. Door een grotere verscheidenheid van onderwerpen en communicatiesituaties komen nu ook andere taalregisters grondig aan bod (differentiatie informele, formele, gemeenzame, vulgaire taal).
In het tweede jaar Gesprekstraining verruimt en verdiept de student zijn inzicht in de verschillen en affiniteiten tussen Latijnse en Germaanse culturen.
Aan het einde van het tweede jaar wordt de student geacht een meer dan behoorlijke vaardigheid te hebben verworven in het houden van een vraaggesprek, het deelnemen aan debatten, het meedelen van mondelinge verslagen en commentaren.
Voorkennis
Leerinhoud
- Individueel of groepsgewijs voorbereiden van interviews en debatten;
- ontleden van communicatiesituaties;
- bespreking van documenten (tekst, video, film, ...);
- verslag over evenementen en activiteiten.
Onderwijsvormen
De individuele inbreng van de student blijft belangrijk: hij zal zich voor elke sessie grondig voorbereiden en documenteren. Regelmatig consulteren van de media blijft een must.
Om tot een optimaal resultaat te komen, zullen de studenten ook in het tweede jaar Gesprekstraining blijk moeten geven van mondigheid en assertiviteit.
Studiematerialen
G. Capelle et N. Gidon, Reflets II, Paris, Hachette
Documentatie m.b.t. de actualiteit in Frankrijk
Studiebegeleiding
Beoordeling
Zestig procent van de te behalen punten worden toegekend via permanente evaluatie, veertig procent via een eindproef.
Studiekosten
OP-leden
Taal
Nederlands
|
|