ALGEMEEN BOEKHOUDEN
 
Wordt gegeven in 1ste jaar Bedrijfsbeheer, keuze accountancy-fiscaliteit
Theorie [A] 50.0
Toepassingen [B] 0.0
Stages en scriptie [C] 0.0
Studietijd [D] 150
Studiepunten [E] 6
Titularis Erna VAN DROOGENBROECK
Medewerkers  
Referentie OGBBRX01A14509
 
Trefwoorden
Algemeen boekhouden en documenten

Doelstellingen
Het bijbrengen van de grondbeginselen van het dubbelboekhouden, rekening houdend met de Belgische boekhoudwetgeving. Boekhoudrecht bij de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding, als jaarrekening van de onderneming en de uitvoeringsbesluiten.

Voorkennis
Het is een voordeel wanneer de student in het HSO een economische richting gevolgd heeft. Er wordt gestart met de allereerste begrippen van de leerstof.

Leerinhoud
*Basisprincipes van de dubbele boekhouding. *De verwerking van de courante verrichtingen met daaraan gepaard een grondige studie van de erbij behorende documenten. *Het boeken van de financiële vereffeningen die het gevolg zijn van de hierboven vermelde verrichtingen.

Onderwijsvormen
Theoretische aanbreng via ondergenoemd studiemateriaal. Praktische toepassingen: individuele voorbereiding, klassikale verbetering.

Studiematerialen
* Algemeen Boekhouden , Prof. Landuyt. *Algemeen rekeningst elsel, gebaseerd op het M.A.R + Jaarrekening. *Wet van 17 juli 1975 op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen en uitvoeringsbesluiten.

Studiebegeleiding
Studenten die moeilijkheden ondervinden bij het verwerken van de leerstof kunnen altijd met de lector afspreken om bijkomende uitleg te verkrijgen (monitoraat).

Beoordeling
EERSTE ZITTIJD
1ste semester: Schriftelijk examen 100÷
2desemester: /
TWEEDE ZITTIJD
Schriftelijk examen 100÷

Studiekosten
Ongeveer 1 200 BEF.

OP-leden
Erna VAN DROOGENBROECK

Taal
Nederlands