Trefwoorden Algemeen boekhouden en documenten
Doelstellingen
Het bijbrengen van de grondbeginselen van het dubbelboekhouden, rekening houdend met de Belgische boekhoudwetgeving. Boekhoudrecht bij de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding,alsjaarrekening van de onderneming en de uitvoeringsbesluiten.
Voorkennis
Het is een voordeel wanneer de student in het HSO een economische richting gevolgd heeft. Er wordt gestart met de allereerste begrippen van de leerstof.
Leerinhoud
*Basisprincipes dubbele boekhouding. *De verwerking van de courante verrichtingen. *De boeking van de financiële vereffeningen die het gevolg zijn van de hierboven vermelde verrichtingen. *Studie van de vaste en de vlottende activa + verwerking. *Studie van de passiva (eigen vermogen, voorzieningen en schulden) + verwerking. *Studie van de passiva (eigen vermogen, voorzieningen en schulden) + verwerking. *Verrichtingen einde boekjaar. *Resultaatsbepaling en verwerking. *Opstellen officiele jaarrekening.
Onderwijsvormen
Theoretische aanbreng via ondergenoemd studiemateriaal. Praktische toepassingen : individuele voorbereiding, klassikale verbetering.
Studiematerialen
*Cursus, *Algemeen rekeningstelsel, gebaseerd op het M.A.R +Jaarrekening.
Studiebegeleiding
Studenten die moeilijkheden ondervinden bij het verwerken van de leerstof, kunnen altijd met de lector afspreken om bijkomende uitleg te verkrijgen (monitoraat).
Beoordeling
EERSTE ZITTIJD
1ste semester: Schriftelijk examen 40÷
2de semester: Schriftelijk examen 60÷
TWEEDE ZITTIJD
Schriftelijk examen 100÷
Studiekosten
Ongeveer 500 BEF.
OP-leden
Erna VAN DROOGENBROECK
Taal
Nederlands
|
|