Trefwoorden Vennootschapsrecht
Doelstellingen Een inzicht verwerven in de belangrijkste commerciële en niet-commerciële samenwerkingsvormen naar Belgisch recht. De student kan alle mogelijke bronnen, die juridische gegevens bevatten, effectief en efficiënt opsporen, inventariseren en verzamelen, alsook de informatie op haar juistheid, volledigheid en actualiteit nagaan en toe- of inpassen in de eigen (werk)situatie.
Voorkennis Basiskennis van het recht en principes van het verbintenissen- en contractenrecht.
Leerinhoud Dit opleidingsonderdeel is een aanvulling op de cursus handelsrecht van het eerste jaar en geeft een overzicht van de vennootschapswetgeving.
De verschillende vormen van handelsvennootschappen worden belicht, alsook de verschillen, die tussen de verschillende vormen van vennootschappen bestaan en de gevolgen die zij meebrengen t.a.v. de oprichters, bestuurders, zaakvoerders van de vennootschap en de belanghebbende derden, met wie de vennootschap heeft gecontracteerd.
Onderwijsvormen Interactief.
De les wordt opgebouwd aan de hand van vraag en antwoord.
Voortdurend wordt gepeild naar de volgende attitudes: leergierigheid, accuratesse, voortgezette educatie, beslissingsvermogen, kritische ingesteldheid, kunnen selectief zijn, zelfstandigheid, assertiviteit, zin voor initiatief, dienstverlenende ingesteldheid, concretiseringsvermogen, .. .
Daartoe krijgen de studenten regelmatig opdrachten die ze individueel moeten uitvoeren en die daarna klassikaal worden besproken. Soms werken ze in groepsverband teneinde hen aan te sporen tot zin voor samenwerking, loyaliteit, ...
Studiematerialen "Inleiding tot het Vennootschapsrecht", Geinger, H. en Heijerick, N., Brugge, Die Keure, steeds de recentste editie en desbetreffende wetteksten.
Studiebegeleiding Mogelijkheid tot vragen stellen.
Beoordeling 100 % schriftelijk examen met vrij gebruik van de besproken wetteksten.
Inzichtsvragen - Kennisvragen - Toepassingsvragen
Studiekosten ± € 23
OP-leden
Taal Nederlands
|
|