Trefwoorden Communicatie Frans
Doelstellingen De communicatieve vaardigheden ontwikkelen aan de hand van authentiek materiaal en van situaties (optiegericht).
De basiskennis verstevigen en de taalkennis uitbreiden.
Beroepsgerichte competenties ontwikkelen, o.a. het efficiënt opzoeken van informatie, het efficiënt gebruiken van kennisinfrastructuur (ICT); het organiseren (analyseren, synthetiseren, hiërarchiseren) van informatie.
Praktijk verwerven.
Enkele generieke competenties aanscherpen o.a. respecteren van deadlines, leren werken in teamverband, ...
Leerinhoud Algemeen, economisch en beroepsgericht Frans o.a. aan de hand van teksten, woordenlijsten, audiovisueel materiaal, enz. .
Op het bedrijfsleven toegepaste vaardigheidsoefeningen rond verschillende thema's.
Herhaling van de Franse basisspraakkunst met oefeningen rond verschillende problemen.
Begincompetenties Voldoen aan de eindtermen secundair onderwijs.
Eindcompetenties
Leermaterialen De studenten kunnen beschikken over fotokopieën; er wordt van hen verwacht dat ze aantekeningen maken tijdens de colleges, "L'art de conjuguer" van BESCHERELLE, evenals een goed vertalend woordenboek (F-NL, NL-F), zijn onmisbare werkinstrumenten, Facultatief zelfstudiepakket op Internet.
Studiekosten Ongeveer 3,50 EUR voor de fotokopieën; de meeste studenten beschikken reeds over "L'art de conjuguer" en een vertalend woordenboek.
Studiebegeleiding Tijdens het eerste en het laatste college, tijdens de blokperiode (halve dag), na de examens (feedback), op de voorziene tijdstippen voor begeleide zelfstudie of via e-mail; bovendien wordt een facultatief zelfstudiepakket (Exercices en ligne) ter beschikking van de studenten gesteld (http://docent.hogent.be/~jcs499); eventueel kunnen de studenten ook terecht bij een andere lector uit dezelfde vakgroep (monitoraat).
Onderwijsvormen - hoor- en werkcolleges: vraag en antwoord, invuloefeningen, vertaling, rollenspel (dialogen), mondelinge en schriftelijke expressie;
- individueel werk (begeleide zelfstudie): vertalingen voorbereiden, spraakkunstoefeningen.
Evaluatievorm Eerste examenperiode:
- Eerste semester: permanente evalutatie (schriftelijk) 10%
- Tweede semester: schriftelijk examen 70% + permanente evaluatie (mondeling) 20%
Tweede examenperiode: schriftelijk examen 80% + mondeling examen 20%
OP-leden
|
|