BURGERLIJK RECHT
 
Wordt gegeven in 3de jaar Bedrijfsbeheer optie rechtspraktijk
3de jaar Bedrijfsbeheer optie rechtspraktijk
Theorie [A] 25.0
Toepassingen [B] 12.5
Stages en scriptie [C] 0.0
Studietijd [D] 125
Studiepunten [E] 5
Doceertaal Nederlands
Titularis Roland BOHEZ
Referentie RGBBRR03A01132
 
Trefwoorden
Burgerlijk recht

Doelstellingen
  • Deze cursus vormt een geheel met de opleidingsonderdelen burgerlijk recht, die in het programma van het eerste en het tweede jaar Rechtspraktijk werd opgenomen.
  • Het doel van de opleiding is de student - wat betreft burgerlijk recht - de nodige juridische en praktijkgerichte achtergrondkennis te verschaffen, die hij nodig zal hebben in het latere, juridisch georiënteerde beroepsleven.
  • de student zal tijdens de cursus de vaardigheid verwerven in het opstellen, interpreteren en het oplossen van problemen in verband met zakenrecht, het contractenrecht en het verbintenissenrecht.
  • Er zal verder gewerkt worden aan het juridisch leren denken en redeneren.


Leerinhoud
In de cursus komt aan bod :zakenrechtverbintenissenrechtde bijzondere contracten : hieronder komen koopcontract - huurcontract (algemeen huurrecht, woninghuur en handelshuur) - leasing- bewaargeving- aanneming en dading.

Begincompetenties
Er wordt vanuit gegaan dat de student reeds een grondige kennis bezit in verband met recht, meer specifiek in verband met burgerlijk recht wat betreft de onderwerpen die in deel 1 en deel 2 van het opleidingsonderdeel burgerlijk recht behandeld werden.Daarnaast dient hij reeds de praktische vaardigheid en attitude te hebben verworven in verband met het opzoeken van juridische teksten, het juridisch formuleren van een probleem en het toepassen van de aangeleerde en zelf verworven kennis op het juridisch geformuleerde probleem.

Eindcompetenties


Leermaterialen
  • Syllabus
  • Handboek
  • wetboek


Studiekosten


Studiebegeleiding


Onderwijsvormen
Hoorcolleges, leergesprekken, analyse van juridische teksten, praktische oefeningen,Het uitwerken individueel of in groep van een opgegeven praktisch probleem.

Evaluatievorm
Eerste examenzittijd:
schriftelijk examen 80 % en individuele opdracht of groepswerk 20 %

Tweede examenzittijd:
schriftelijk examen 80 % en individuele opdracht 20 %

Examencommissie Vlaamse Gemeenschap: eerste en tweede examenzittijd: schriftelijk examen 80 % en individuele opdracht 20 %

OP-leden