Trefwoorden integratief project
Doelstellingen Vertrekkende vanuit een bepaald thema, problematiek of doelgroep de student zelfstandig, systematisch en doelgericht leren omgaan met de materie van het recht.
Inzicht en kennis verwerven in het thema of de problematiek en kunnen plaatsen in een maatschappelijke context. Leren om aan de hand hiervan een eigen mening te formuleren en te argumenteren.
Trainen van een aantal deelvaardigheden (vb. luisteren, zoeken van info, begrijpend lezen, schrijf- en spreekvaardigheid.
Leerinhoud Verkenning van het thema en afbakening van het onderwerp.
Het afgebakende onderwerp wordt bekeken vanuit juridisch, sociologisch, psychologisch, historisch en beleidsmatig perspectief.
Onder begeleiding van twee docenten wordt gewerkt naar een integratief project.
Begincompetenties Studenten hebben een inleiding op het recht gezien en kennen dus de algemene begrippen, rechtsbronnen, basisreglementeringen...
Zij hebben eveneens een zicht op rechtsmethodiek
Eindcompetenties
Leermaterialen Werkboek praktische oefeningen recht.
Studiekosten
Studiebegeleiding
Onderwijsvormen Algemene theoretische introductie.
Na de introductie werken de studenten in subgroepjes een deelaspect uit. Betrokken docenten coachen het proces, lezen en bespreken teksten.
Evaluatievorm Permanente evaluatie : aanwezigheid, meewerken aan het groepsgebeuren, betrokkenheid,...
Eindopdracht en presentatie : werkstuk af te geven tijdens de laatste les.
Tijdens de laatste les wordt de presentatie gegeven door de volledige groep voor de docenten en een gekozen doelgroep (vb. eerstejaars, derdejaars van een andere optie, externen).
OP-leden Geert Goedertier en Martine Deneckere
|
|