Trefwoorden Wiskunde
Doelstellingen - de basiskennis inzichtelijk kunnen verwerken, memoriseren en weergeven;
- zelfstandig kunnen uitwerken van opdrachten en de werkwijze eventueel kunnen uiteenzetten tegenover lectoren en / of medestudenten;
- het opleidingsonderdeel bestaat uit twee grote delen: de theoretische-wiskundige en de vakdidactische. In het theoretisch gedeelte zal voortdurend de aandacht gewezen worden op de vakdidactische aspecten van de behandelde leerstof, zodat beide onderdelen tot één geheel kunnen uitgroeien.
Leerinhoud Verzamelingenleer, relaties en structuren; logica; algebra; vlakke meetkunde; het gebruik van ICT in de wiskunde; didactiek waaronder studie van de inhoud van het leerplan van de eerste graad secundair onderwijs wiskunde.
Begincompetenties Basisvorming SO met 4 uur wiskunde.
De student is in staat wiskundige taal te begrijpen en te gebruiken.
Bovendien kan hij communicatieve en probleemoplossende vaardigheden toepassen in wiskundige situaties.
De student heeft zin voor nauwkeurigheid, orde en is kritisch ingesteld.
De student beschikt over initiële computervaardigheden.
Eindcompetenties Leerinhouden, vaardigheden en attitudes zoals beschreven in het opleidingsprofiel LSO - groep 1 en in het vak wiskunde voor het eerste jaar.
Leermaterialen Syllabussen en handboeken.
Studiekosten - ongeveer 60 EUR;
- excursies: 25 EUR.
Studiebegeleiding De lector staat steeds ter beschikking om problemen i.v.m. theorie, oefeningen, lespraktijk te helpen oplossen en/of remediëren.
Onderwijsvormen Responsiecolleges zowel voor theorie als oefeningen, hoor- en praktijklessen, observatielessen, didactische lessen waaronder microteaching, groepswerk en begeleid zelfstandig werk.
Evaluatievorm - mondeling en / of schriftelijk examen in januari en in juni;
- permanente evaluatie.
OP-leden Tania MOUTON
|
|