Trefwoorden Frans
Doelstellingen
- vakliteratuur in het Frans kunnen begrijpen
- de basisprincipes kennen van effectief corresponderen, vergaderen en solliciteren en die ook in het Frans kunnen toepassen
Leerinhoud De receptieve vaardigheden (lezen en luisteren) worden verder ingeoefend; de klemtoon ligt op het zelf produceren, zowel schriftelijk als mondeling.
Via groepswerk en zelfstandige schrijf- en spreekopdrachten hoopt de lector het zelfvertrouwen van de student te stimuleren en de faalangst (vooral mondeling) te verminderen.- Herhalen en uitbreiden van de basiswoordenschat (omgangstaal), vaktypische terminologie wordt aangebracht via persoonlijke lectuur (zie lectuurlijst), via authentieke teksten (brochures, kranten- en tijdschriftenartikels, ...), videomateriaal en thematische woordenlijsten.
- Teksten en videomateriaal uit de beroepssfeer worden gelezen, c.q. beluisterd, geanalyseerd en samengevat. Ze dienen als basis voor eigen producties, schriftelijk en mondeling.
- Mondelinge (telefoongesprekken) en schriftelijke communicatie in een zakelijke context worden verder ingeoefend: klachten formuleren en beantwoorden, vergaderen, solliciteren.
- Occasioneel opfrissen van grammaticale knelpunten.
De student kiest individueel een thema i.v.m. het milieu of milieuproblematiek en vat alle relevante informatie daarover samen, zowel mondeling als schriftelijk.
De cursus 3de jaar omvat 4 dossiers: Système Terre; Pollution atmosphérique, mobilite et urbanisation; L'entreprise; La sollicitation.
Begincompetenties Tweede jaar Milieuadministratie (niveau tweede jaar) en cursus Frans 2 Milieuadministratie doorgenomen).
Eindcompetenties (zie doelstellingen en leerinhoud)
Leermaterialen
- Syllabus opgesteld door de lector
- Brochures van de Vlaamse MilieuMaatschappij (de lector brengt ze mee)
Studiekosten Syllabus van 50 blz en 10-tal losse bladen tegen gangbare kostprijs, bepaald door de hogeschool
Studiebegeleiding Klassikale en individuele feedback bij oefeningen en opdrachten.
Onderwijsvormen Leergesprek, zelfstudieopdracht; presentaties; begeleide oefeningen; werkcollege
Evaluatievorm
- Eerste examenzittijd: mondeling examen (60 %) en permanente evaluatie (40 %)
- Tweede examenzittijd: mondeling examen (100 %)
- Examencommissie Vlaamse Gemeenschap: eerste en tweede examenzittijd: mondeling examen (100 %)
OP-leden
|
|