Trefwoorden Observaties, Verslaggeving, Onderzoek, Stage, therapie
Doelstellingen De stage in het tweede jaar omvat twee luiken waarvan het eerste, de oriëntatiestage, aan de studenten de kans geeft om kennis te maken met het werkveld van de logopedist. Zij leren ook hun houding te bepalen in een therapeutische sessie. Het contact met andere disciplines is een aanzet tot teamwork. De participatiestage mikt via een geleidelijke inschakeling in de activiteiten op: komen tot het behandelen van patiënten/cliënten onder begeleiding van een logopedist, gebaseerd op een grondige dossierstudie en een geïndividualiseerd behandelingsplan.
Leerinhoud Dossierstudies, syntheseverslagen, behandelingsplannen en therapieverslagen in verband met de problematiek van de hentoegewezen stageplaats.Concrete informatie terug te vinden in het stagevademecum.
Begincompetenties
De kennis uit de beroepsgerichte opleidingsonderdelen kunnen toepassen.
Eindcompetenties De student(e) moet de taak van de logopedist op de hem/haar toegewezen stageplaats kennen.Hij/zij moet gericht kunnen observeren en hierover een adequaat verslag opstellen. De stagiair(e) moet participeren tijdens behandelingen. Hij/zij moet deze kunnen overnemen en soms ook zelfstandig uitvoeren.Hij/zij kan relevante gegevens uit het dossier selecteren en bruikbaar maken voor de therapie.
Leermaterialen Stagemap.
Studiekosten Verplaatsing naar de stageplaats.
Studiebegeleiding Individuele begeleiding door stageleiding van de Hogeschool en door de stageplaatsverantwoordelijke.Permanente evaluatie met mogelijkheid tot gestructureerd selfassessment op het intranet van het departement.
Onderwijsvormen De student wordt op stage begeleid door de stageverantwoordelijke en wordt bezocht door de stagebegeleider.Deze laatste kan stagemonitoraat op school organiseren.
Evaluatievorm Zie stagebeoordelingsformulier.
OP-leden Mie Cocquyt, Catherine De Vos, Fleur Gailly, Eddy Hoste, Carla Ochelen, Luc Simoens, Sabine Vandevelde, Kathleen Van Snick, Veerle Willockx.
|
|