Trefwoorden Weefkunde en Bindingsleer
Doelstellingen Inzicht krijgen in de vorming van een weefsel, zowel de mechanische aspecten van het productieproces, als de interne opbouw van het weefsel (bindingsleer).
Tevens worden de productiestappen die het garen ondergaat ter voorbereiding op het weefproces uitvoerig behandeld.
Leerinhoud Bespreking van de verschillende stappen die ter voorbereiding op het weven gebeuren : spoelen, warpen - scheren en sterken. Telkens wordt aandacht besteed aan het doel van de operatie, de verschillende technieken die ervoor kunnen gebruikt worden, de opbouw en soorten van machines en de invloeden op gebruikte grondstoffen.
Voor het weefproces worden de verschillende sprongvormingsmechanismen uitvoerig besproken, de soorten van inslaginbreng, de onderdelen van een weefgetouw, de textieltechnische aspecten van het weven en enkele speciale weeftechnieken.
Het gedeelte oefeningen omvat twee luiken :
- praktische weefervaring opdoen aan de weefmachine
- bindingsleer en weefselontleding
Begincompetenties
Eindcompetenties
Leermaterialen Theorie : cursus, aangevuld met documentatie van verschillende constructeurs en eigen nota's
Oefeningen: cursus en eigen nota's
Studiekosten
Studiebegeleiding
Onderwijsvormen Theorie : hoorcollege
Oefeningen: uitvoeren van opdrachten
Evaluatievorm Theorie (mondeling/schriftelijk examen): 57%
Oefeningen (permanente evaluatie): 43%
De beoordeling en het tot stand komen van de eindquotatie van opleidingsonderdelen gebeurt via het wiskundige gemiddelde volgens de toegekende coëfficiënten.
Indien nochtans op één van de onderscheiden vakken (delen van opleidingsonderdelen) 7 of minder op 20 wordt behaald, kan worden afgeweken van deze rekenkundige berekening van de eindquotatie van het opleidingsonderdeel en kunnen de punten bij consensus worden toegekend. Deze regeling treedt in voege vanaf het academiejaar 2005-2006.
OP-leden
|
|