AANVERWANT ATELIER MODE 2
 
Wordt gegeven in Keuzelijst bachelor in de audiovisuele kunsten - afstudeerrichting: animatiefilm
Keuzelijst bachelor in de audiovisuele kunsten - afstudeerrichting: film
Keuzelijst bachelor in de beeldende kunsten - afstudeerrichting: fotografie
Keuzelijst bachelor in de beeldende kunsten - afstudeerrichting: grafisch ontwerp
Keuzelijst bachelor in de beeldende kunsten - afstudeerrichting: mode
Keuzelijst bachelor in de beeldende kunsten - afstudeerrichting: multimediale vormgeving
Keuzelijst bachelor in de beeldende kunsten - afstudeerrichting: textielontwerp
Keuzelijst bachelor in de beeldende kunsten - afstudeerrichting: vrije kunsten
Hoorcollege [A] 0.0
Werkcollege [B] 12.0
Begel. zelfst./extern werk [C] 12.0
Totale studietijd [D] 75.0
Studiepunten [E] 3
Niveau uitdiepend
Creditcontract? toelating nodig
Examencontract?
Onderwijstaal Nederlands
Titularis Ronny MARTIN
Referentie ABAKUA00K00028
 
Trefwoorden
Aanverwant atelier mode 2

Doelstellingen
De student wordt gevraagd zijn artistieke identiteit als ontwerper/ kunstenaar en zijn gerealiseerd project of zijn project in wording te onderzoeken,te bepalen en te presenteren op een professionele manier.Deze aanverwante is een aanvulling voor de studenten mode,en staat tevens open voor studenten van andere trajecten.

Leerinhoud
De student bespeekt zijn project dat hij realiseert in het hoofdatelier.
Aan de hand van dit project onderzoekt de student zijn beeldvormende,stijlbepalende en communicatieve onderdelen.De onderdelen die hierin een belangrijke rol spelen, zijn de inspiratiebronnen, thema-onderzoek, sfeer, materie,textuur, kleur, grafismen, vormgeving, technologie en locatie..De presentatie biedt een overzicht en vormt een link tussen de inspiratiebron het product en de mededeling en vomt een toegevoegde waarde bij het atelierproject.De vorm en de wijze van presenteren is afhankelijk van het project en traject van de student.

Begincompetenties
De student kan via de analyse van een thema een concept vormen, beeldend voorstellen en gebruiken als basis voor het project.

Eindcompetenties
Creërend vermogen
Slaagt erin zijn concept om te zetten in ontwerp en de realisatie ervan Neemt voldoende initiatief in het vinden van oplossingen van gestelde problemen tijdens de realisatie in zake compositie, kleur, vorm, materie, verhoudingen en vinden van technische oplossingen. De student heeft zijn manier van waarnemen verscherpt, waardoor hij in staat is om een eigen beeld-en vormtaal verder te ontwikkelen als bron van persoonlijk creatief werk.

Kritische reflectie
Beoordeelt eigen werkproces en overziet implicaties van zijn keuzes.. Geeft bewijs van autonoom onderzoek, procesmatig en reflectief denken over beeld, vorm en inhoud van eigen werk.

Communicatief vermogen
Is in staat zijn eigen werk op een adequate manier te presenteren en toe te lichten. Kan een kritisch gesprek aan rond het proces en resultaat.

Organiserend vermogen
Heeft de nodige werkdiscipline en haalt deadlines De student toont via zijn werk aan dat hij over een persoonlijke artistieke visie beschikt en gemotiveerd is deze verder te ontwikkelen Toont aan in staat te zijn nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden te verwerven en is bereid deze te actualiseren. Legt verbanden tussen de beeldende kunst en andere kunstdisciplines. Gaat constructief om met kritiek van anderen.

Leermaterialen
Tekenmaterialen,e.a. afhankelijk van het gekozen project.

Studiekosten
150 euro

Studiebegeleiding
Individuele begeleiding.

Onderwijsvormen
Begeleid werkatelier en zelfstudie.

Evaluatievorm
Tijdens de lessen zijn er permanente evaluaties van het artistieke proces. De toegekende cijfers tellen voor 1/3van de punten.
In de examenperiode is er een eindvaluatie van het artistieke werk door een examenjury.
Het toegekende cijfer telt voor 2/3 van de punten.
Werkstukken en opdrachten in het kader van de studie- en onderwijsactiviteiten moeten steeds op de vastgestelde data worden ingediend of gepresenteerd.
In geval de student wettig verhinderd is aanwezig te zijn, zorgt hij ervoor dat het werk door iemand anders wordt binnengebracht.

OP-leden