Trefwoorden Styling 1.1
Doelstellingen Tijdens de initiatie worden de basisvaardigheden en basisprincipes van de grafische, organisatorische, en inhoudelijke onderdelen van modestyling onderzocht, geïnterpreteerd en samengesteld tot een coherent geheel.
Centraal staat het onderzoeken van de picturale en conceptuele mogelijkheden voor het ontwikkelen van een mode- en lifestyle project.
Aan het werkproces wordt een schriftelijke uitleg toegevoegd, wat voorbereidt op de eerste kritische reflecties en bevragingen vanuit het eigen artistiek proces.
Dit opleidingsonderdeel ondersteunt 1.1 en 1.2 van het atelier modeontwerp.
Leerinhoud Styling is het stileren en stijl bepalen van de wereld die ons omringt, in het heden, het verleden en de toekomst (cultureel,politiek, sociaal,...)De student kan aspecten (tendensen, doelgroepen,.. ) uit die beeldvorming en communicatie aanwenden als inspiratiebron voor een mode en lifestyle project.
Begeleiding van onderzoekend studiewerk, en van de ontwikkeling van eigen autonoom werk.
Door middel van praktische en thematische oefeningen die stijlbepalende onderdelen (beeld, kleur, materie, vorm, grafiek, sfeer,.. ) analyseren, organiseren en gebruiken als inspiratiebron om een eigen visie te ontwikkelen voor een werkstuk, dat zowel 2 als 3 dimensionaal kan zijn. Lay out en presentatie van de werkstukken zijn van belang.
Begincompetenties Slagen in de toelatingsproef.
Eindcompetenties Algemene competentie
Heeft zijn manier van waarnemen verscherpt woordoor hij in staat is om een eigen beeldtaal verder te ontwikkelen als bron van persoonlijk creatief werk.
Beoordeelt eigen werkproces en overziet implicaties van zijn keuzes.
Is in staat zijn eigen werk op een adequate manier te presenteren en toe te lichten.
Kan een kritisch gesprek aan rond het proces en resultaat.
Heeft de nodige werkdiscipline en haalt deadlines.
Kerncompetentie
Neemt voldoende initiatief in het vinden van oplossingen van gestelde problemen tijdens het onderzoek, de ontwikkeling en de realisatie in zake compositie, kleur, materie, constructie mogelijkheden, verhoudingen,.. en het vinden van technische oplossingen.
De student beschikt over een organiserend vermogen.
De student toont via zijn werk aan dat hij over een persoonlijke artistieke visie beschikt en gemotiveerd is deze verder te ontwikkelen.
Leermaterialen Didactisch materiaal: gespecialiseerde tijdschriften bibliotheek.
Studiekosten 200 euro.
Studiebegeleiding Atelier, hoorcolleges, begeleid zelfstandig werken.
Onderwijsvormen Begeleid atelier.
Evaluatievorm - Tijdens de lessen zijn er permanente evaluaties van het artistieke proces. De toegekende cijfers tellen voor 2/3 van de punten.
- In de examenperiode is er een eind evaluatie van het artistieke werk door een examenjury. Het toegekend cijfer telt voor 1/3 van de punten.
Het werk moet steeds op de vastgestelde data worden ingediend of gepresenteerd.
Geen 2 de zittijd.
OP-leden
|
|