Trefwoorden Sociologie van de mode 1.2
Doelstellingen De student kan de verworven kennis van dit theoretisch opleidingsonderdeel aanwenden in het atelier styling en modeontwerpen, waar aspecten van de sociologie aan de grondslag liggen van bepaalde projecten.
Leerinhoud Een overzicht van het modeontwerpen, stijlstudie, en doelgroepanalyse, vanuit een sociologisch perspectief.
Begincompetenties Een sterke motivering om de mode sociologisch te situeren en te duiden.
Eindcompetenties Algemene competenties: uitbreiding verwerven van het theoretisch referentiekader inzake de mode als een maatschappelijk relevant gegeven.
Specifieke competentie:
1) De grondbeginselen van de sociologie kennen en de toepassingen ervan begrijpen in relatie tot mode.
Indicatoren - een doelgroepenanalyse kunnen koppelen aan het eigen ontwerpproces.
2) de student kan de mode van een gegeven periode situeren, interpreteren en lezen binnen de algemeen maatschappelijke context.
Indicatoren: de student heeft inzicht verworven in de relevantie van de mode in termen van historische evolutie en sociologische stratificatie van de bevolking.
Leermaterialen Syllabus, boeken, tijdschriften, referentiewerken enz. ontleenbaar en consulteerbaar in openbare bibliotheken en in bibliotheken van de Associatie Gent, soms ook consulteerbaar op het net; eigen nota's.
Studiekosten Geen kosten.
Studiebegeleiding
Onderwijsvormen Hoorcolleges, Werkbezoek, tentoonstellingsbezoek. Eigen nota's ( door middel van vraagstelling en dialoog wordt de student zoveel mogelijk bij het leerproces betrokken.)
Evaluatievorm Theoretisch examen. Een tweede zittijd is mogelijk.
OP-leden
|
|