STYLING EN PORTFOLIO 3.2.
 
Wordt gegeven in 3de jaar Bachelor in de beeldende kunsten - afstudeerrichting: mode
Hoorcollege [A] 5.0
Werkcollege [B] 25.0
Begel. zelfst./extern werk [C] 20.0
Totale studietijd [D] 75.0
Studiepunten [E] 3
Niveau gespecialiseerd
Creditcontract? niet toegelaten
Examencontract?
Onderwijstaal Nederlands
Titularis Ronny MARTIN
Referentie ABBKUK03A00009
 
Trefwoorden
Styling en portfolio 3.2.

Doelstellingen
Het opleidingsonderdeel heeft twee doelstellingen: enerzijds een stylingdossier samenstellen met de verschillende beeldvormende en communicatieve eigenschappen van het mode atelierproject. Anderzijds een portfolio samenstellen met alle relevante onderdelen van de voorbije projecten binnen het atelier en aanverwante modules, met de bedoeling die beiden voor te leggen aan de eind jury van de bachelor graad. Het portfolio is een artistieke samenvatting van de ontwerper en kan aangewend worden voor verdere studies of andere sollicitaties.
Het opleidingsonderdeel is het vervolg van illustratie en lay-out en is een logisch onderdeel binnen het atelier mode.

Leerinhoud
De student kan met artistieke visie de verschillende elementen van zijn project (vorm, materie, kleur, accessoires,..) en de verschillende elementen voor de presentatie (silhouet, mannequin, make-up, kapsel, muziek, licht,.. )samenbrengen en een totaalbeeld vormen binnen de sfeer van zijn concept.
Het werkstuk ligt aan de basis van de presentatie dat het project idealiseert en communiceert naar de toeschouwer.

Begincompetenties
De student kan via analyse van een thema een concept vormen, beeldend voorstellen en gebruiken als basis voor het project. De student heeft voldoende ruimtelijk inzicht, materiaalkennis, technische bagage en heeft blijk van voldoende kritische zin om zijn project te realiseren.

Eindcompetenties
Creërend vermogen
Slaagt erin zijn concept om te zetten in ontwerp en de realisatie ervan Neemt voldoende initiatief in het vinden van oplossingen van gestelde problemen tijdens de realisatie in zake compositie, kleur, vorm, materie, verhoudingen en vinden van technische oplossingen. De student heeft zijn manier van waarnemen verscherpt waardoor hij in staat is om een eigen beeld-en vormtaal verder te ontwikkelen als bron van persoonlijk creatief werk

Kritische reflectie
Beoordeelt eigen werkproces en overziet implicaties van zijn keuzes.. Geeft bewijs van autonoom onderzoek, procesmatig en reflectief denken over beeld, vorm en inhoud van eigen werk.
Communicatief vermogen
Is in staat zijn eigen werk op een adequate manier te presenteren en toe te lichten. Kan een kritisch gesprek aan rond het proces en resultaat.

Organiserend vermogen
Heeft de nodige werkdiscipline en haalt deadlines.
De student toont via zijn werk aan dat hij over een persoonlijke artistieke visie beschikt en gemotiveerd is deze verder te ontwikkelen.
Toont aan in staat te zijn nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden te verwerven en is bereid deze te actualiseren.
Legt verbanden tussen de beeldende kunst en andere kunstdisciplines. Gaat constructief om met kritiek van anderen.

Leermaterialen
Klassieke materialen en multimedia.

Studiekosten
200 euro.

Studiebegeleiding
Individuele begeleiding.

Onderwijsvormen
atelier

Evaluatievorm
Tijdens de lessen zijn er permanente evaluaties van het artistieke proces. De toegekende cijfers tellen voor 1/2 van de punten.

In de examenperiode is er een eindvaluatie van het artistieke werk door een examenjury. Het toegekend cijfer telt voor 1/2 van de punten.
Werkstukken en opdrachten in het kader van de studie- en onderwijsactiviteiten moeten steeds op de vastgestelde data worden ingediend of gepresenteerd.
In geval de student wettig verhinderd is aanwezig te zijn, zorgt hij ervoor dat het werk door iemand anders wordt binnengebracht.

OP-leden