ENGELS - NIVEAU 3
 
Wordt gegeven in 3de jaar Bachelor in de bestuurskunde en het publiek management
3de jaar Bachelor in de bestuurskunde en het publiek management
Hoorcollege [A] 4.0
Werkcollege [B] 20.0
Begel. zelfst./extern werk [C] 4.0
Totale studietijd [D] 90.0
Studiepunten [E] 3
Niveau gespecialiseerd
Creditcontract? toegankelijk
Examencontract?
Onderwijstaal Nederlands
Titularis Geertrui DRIESENS
Referentie HBBEST03K00038
 
Trefwoorden
Engels III

Doelstellingen
De studenten leren in het Engels aan vergaderingen deel te nemen en presentaties te geven over onderwerpen waarmee zij als bestuurskundige “managers” te maken zullen hebben in hun toekomstige werksituaties. Daarnaast oefenen de studenten zich in het lezen en begrijpen van vakteksten. De studenten leren een beroepsgerichte correspondentie te voeren rond vakonderwerpen.

Leerinhoud
Verplichte onderdelen:

- module 1:
* een korte presentatie geven op elementair niveau: de studenten worden de beginselen bijgebracht van het geven van een presentatie in het Engels. Aan de hand van (mondelinge) oefeningen worden de studenten voorbereid op een mondelinge proef waarbij ze (in groepjes) een korte presentatie geven over een actueel onderwerp dat betrekking heeft op hun opleiding. Als achtergrondteksten worden journalistieke teksten gebruikt.
* een vergadering bijwonen en leiden: de studenten leren het functioneel taalgebruik nodig voor het bijwonen van een vergadering (akkoord gaan/niet akkoord gaan; opinies geven en vragen, om opheldering vragen; iemand onderbreken; enz.). Ze leren het taalgebruik van het voorzitten van een vergadering. Zij worden voorbereid op de mondelinge proef die eruit bestaat dat ze rond een opgelegd onderwerp een vergadering voorzitten of eraan deelnemen.

- module 2: beroepscorrespondentie voeren op elementair niveau: de studenten leren brieven schrijven rond inhouden zoals uitnodigingen, informatieaanvragen, het beantwoorden van informatieaanvragen, offerteaanvragen, enz.

- module 3: lezen van vakteksten: de studenten lezen journalistieke vakteksten. Ze worden begeleid in het begrijpen van deze teksten aan de hand van oefeningen zoals parafraseren, becommentariëren, woordenschatverklaring, grammaticale verklaring indien nodig.

Begincompetenties
De competenties opgedaan in 2e bachelor (Engels II) moeten in voldoende mate verworven zijn, m.a.w. ze moeten teksten over maatschappelijke en politieke onderwerpen kunnen begrijpen en erover spreken, en dit op een grammaticaal correct manier (intermediair niveau).

Eindcompetenties
1) De studenten moeten in staat zijn in het Engels aan vergaderingen deel te nemen en presentaties te geven over onderwerpen waarmee zij als bestuurskundige “managers” te maken zullen hebben in hun toekomstige werksituaties.
2) De studenten moeten aantonen dat zij vakteksten kunnen lezen en begrijpen.
3) De studenten moeten in staat zijn een beroepsgerichte correspondentie te voeren rond vakonderwerpen.

Algemene competentie:
1) Het vermogen tot het communiceren van informatie, ideeën, problemen en oplossingen zowel aan specialisten als aan leken.

Leermaterialen
- Syllabus
- De (onderwerpen voor de) vakteksten zullen in overleg met collega’s vakdocenten gekozen worden. Voor hun presentaties zullen studenten de mogelijkheid hebben zelf teksten te kiezen.

Studiekosten
Nog niet bepaald.

Studiebegeleiding
- Klassikale begeleiding.Key words
- Begeleiding van groepen studenten waarbij frequentie en tijdstippen in overleg met de studenten bepaald worden.
- Indien nodig kunnen studenten ook om individuele begeleiding vragen.

Onderwijsvormen
De theoretische aspecten van de verschillende modules en enkele initiële praktische vaardigheidsoefeningen (presenteren, vergaderen, brieven schrijven) zullen klassikaal behandeld worden.
Voor het meer intensief praktische inoefenen van de verschillende vaardigheden zullen de studenten de gelegenheid hebben in kleinere groepen te werken.
De studenten bereiden de vakteksten thuis voor (lezen en woordenschat opzoeken) die dan klassikaal behandeld worden.

Evaluatievorm
- schriftelijk: de studenten zullen een beroepsgerichte brief moeten schrijven, en ze zullen een vaktekst moeten kunnen verklaren over een gelijkaardig onderwerp zoals gezien in de lessen.
- mondeling: de studenten moeten een korte presentatie geven en aan een vergadering deelnemen.

OP-leden
Geertrui Driesens