Trefwoorden Chemische ingenieurstechnieken
Doelstellingen De beschreven methodes kunnen aangewend worden voor het scheiden en zuiveren van vloeibare producten, zowel op industriële, semi-industriële als laboratoriumschaal.
Voorts kunnen de technieken aangewend worden voor de recuperatie van een aantal producten en voor sommige aspecten uit de milieuproblematiek.
Er wordt aangeleerd hoe een ingenieur de voor een chemisch proces nodige apparatuur ontwerpt en berekent en deze in gebruik stelt.
Leerinhoud Het vak handelt over warmte-overdracht, warmtewisselaars, condenserende dampen, indampprocessen, stofoverdracht, vloeistof-damp evenwichten, distillatie, solventextractie, gasabsorptie, drogen en chemische reaktoren.
Begincompetenties Competenties verworven in de chemische basisopleidingen en chemische ingenieurstechnieken I.
Eindcompetenties Wetenschappelijke competenties (AWC1, ACW4)
De student moet wetenschappelijk inzicht verwerven in de verschillende technieken en voor toepassingen adequaat de nodige informatie hieromtrent verzamelen.
Technische competenties (ATC2 en AT4)
De student moet de ingenieurstechnische problemen gericht kunnen analyseren en oplossen en de nodige onderzoekstechnieken adequaat kunnen aanwenden.
Algemene competenties (AC1)
De student moet in teamverband problemen kunnen oplossen.
Specifieke competenties (SC4,SC5)
De student moet in staat zijn van industriële processen te ontwerpen, en van gevorderde technologische kennis te verwerven in de verschillende ingenieurstechnieken.
Leermaterialen Cursus.
Studiekosten 10 EURO
Studiebegeleiding Op afspraak.
Onderwijsvormen Hoorcolleges, theoretische oefeningen, labo, bedrijfsbezoek.
Evaluatievorm Theorie: Mondeling examen met schriftelijke voorbereiding.
Geleide oefeningen: permanente evaluatie, 2x test .
OP-leden Jeriffa De Clercq
|
|