Trefwoorden Verlichting
Doelstellingen Het vereiste verlichtingsniveau voor het uitvoeren van specifieke taken kunnen bepalen; de algemene verlichting van een lokaal kunnen bepalen. De verlichtingsbehoefte voor evenementen in open lucht kunnen bepalen en berekenen. Metingen en meetmethodes op verschillende lampen, -types en armaturen kunnen uitvoeren.
Leerinhoud Verlichting: energetische straling; fotometrie; verlichtingsnormen; berekeningsmethoden: binnenverlichting: algemene en puntmethoden; buitenverlichting.
Begincompetenties zie eindcompetenties Elektriciteit (1Ba),Elektrometrie (2Ba) en CAD Elektrotechniek en elektrische procestechnieken (3Ba).
Eindcompetenties ACW2, ACW3,ACW4; ATC1,ATC2,ATC3,ATC4,ATC5; AC1,AC4,AC5,AC6; SC10,SC12,SC14,SC15,SC16,SC18.
Leermaterialen Cursus “Verlichting”, berekeningssoftware voor binnen- en buitenverlichting.
Studiekosten Circa € 15,-
Studiebegeleiding Persoonlijk contact, na afspraak met de docent, om individuele problemen rond de leerinhoud en de toepassingen toe te lichten en te verduidelijken.
Onderwijsvormen Hoorcolleges , individuele taken, taken in teamverband, oefeningen, proeven in labo.
Evaluatievorm Theorie: ....67..% Mondeling examen met schriftelijke voorbereiding...
Oefeningen / Labo's (permanente evaluatie, verslagen, test) : ....33 %
De beoordeling en het tot stand komen van de eindquotatie van opleidingsonderdelen gebeurt via het wiskundige gemiddelde volgens de toegekende coëfficiënten. Indien nochtans op één van de onderscheiden vakken (delen van opleidingsonderdelen) 7 of minder op 20 wordt behaald, kan worden afgeweken van deze rekenkundige berekening van de eindquotatie van het opleidingsonderdeel en kunnen de punten bij consensus worden toegekend. Deze regeling treedt in voege vanaf het academiejaar 2005-2006.
OP-leden Charles VAN DEN BERGHE
|
|