Trefwoorden Algemeen management, strategisch management
Doelstellingen Studenten vertrouwd maken met en leren kritisch reflecteren over een aantal evoluties uit de omgeving van organisaties die consequenties hebben voor het management maar niet specifiek betrekking hebben op één functioneel managementdomein.
Leerinhoud -Topics die betrekking hebben op evoluties uit de omgeving van organisaties die consequenties hebben voor het management maar niet specifiek betrekking hebben op één functioneel managementdomein. Deze topics worden tijdens een aantal hoorcolleges en gastcolleges uitgediept.
-Groepsopdrachten die betrekking hebben op één van de topics: de uitvoering van de opdrachten worden verwerkt in een paper en worden gepresenteerd en verdedigd voor medestudenten.
Begincompetenties Een inleiding algemeen management is aan te raden.
Eindcompetenties Kerncompetenties:
- Kennis hebben over en inzicht hebben in een aantal evoluties uit de omgeving die consequenties hebben voor het management van organisaties
- De verworven kennis en inzichten in groep kunnen toepassen op concrete situaties.
- In staat zijn om de strategische relevantie en implicaties van probleemstellingen die betrekking hebben op de integrale organisatie (dus niet vakspecifiek) in kaart te brengen en op te lossen.
Algemene competenties:
1) Wetenschappelijke vaardigheden:
Onder meer:
- probleemsituaties in kaart brengen, analyseren en hiervoor creatieve en adequate oplossingen uitwerken.
- kunnen opzoeken van relevante data en literatuur;
- in staat zijn om relevante informatie te analyseren en te synthetiseren
2) Het vermogen tot communiceren van informatie, ideeën, problemen en oplossingen zowel aan specialisten als aan leken:
Onder meer:
- in staat zijn om gegevens en bevindingen beknopt en overzichtelijk in een professionele paper neer te schrijven;
-in staat zijn om op een professionele manier de aangereikte opdracht en de uitgewerkte oplossing te presenteren en te verdedigen.
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Reader bestaande uit teksten over de behandelde topics. De reader is te verkrijgen via de cursusdienst.
Studiekosten Ongeveer 30 Euro
Studiebegeleiding Tijdens de hoor- en gastcolleges kunnen vragen gesteld worden.
Voor de groepsopdrachten zullen de studenten begeleid worden door één van de lesgevers. Zij zullen begeleiding kunnen krijgen tijdens vooraf meegedeelde tijdstippen.
Onderwijsvormen Voor dit opleidingsonderdeel is het noodzakelijk de onderwijsactiviteiten bij te wonen.
Hoorcolleges aangevuld met gastcolleges waarin de verschillende topics behandeld worden;
Groepswerk: er worden opdrachten geformuleerd die verband houden met één van de eerder behandelde topics. Het is de bedoeling dat de studenten in groep de opdracht uitvoeren. Dit gebeurt op basis van literatuuronderzoek, eventueel aangevuld met interviews, afnemen van vragenlijsten,… Het resultaat wordt neergeschreven in een paper en gepresenteerd en verdedigd voor de medestudenten.
Evaluatievorm schriftelijk examen: het examen heeft betrekking op de hoor- en gastcolleges en bestaat uit open vragen en/of cases.
beoordeling paper;
beoordeling presentatie
Tweede zittijd: Afhankelijk van het criterium waarop tekortgeschoten wordt, volgt een opdracht en/of examen
OP-leden Saskia Crucke en Ellen Degadt
|
|