Trefwoorden Analyse, differentiaalvergelijkingen, reeksen
Doelstellingen
Verder verwerven van wiskundige basiskennis, concepten en technieken nodig voor andere opleidingsonderdelen en opleidingen.
Leerinhoud
In het deel "Differentiaalvergelijkingen" worden oplossingsmethodes voor differentiaalvergelijkingen van eerste en hogere orde besproken.
Het tweede deel over "Reeksen" behandelt onderwerpen zoals convergentie - divergentie van reeksen, Taylor- en Fourierontwikkeling van
functies.
Tevens worden lineaire differentiaalvergelijkingen met constante coëfficiënten opgelost met behulp van de "Laplacetransformatie" en stelsels van lineaire differentiaalvergelijkingen met behulp van de Laplacetransformatie en matrixalgebra.
Begincompetenties De student moet in staat zijn om praktische problemen binnen het domein van opleidingsonderdelen Wiskunde I & II adequaat te analyseren, te interpreteren en kritisch toe te passen.
Eindcompetenties Kerncompetentie 1: In staat zijn om theoretische en praktische inzichten uit de wiskunde (differentiaalvergelijkingen en reeksen) correct te hanteren binnen ingenieurstechnische oefeningen en vraagstukken. (SCA)
Onder meer:
-Inzicht hebben in types en oplossingsmethodes voor differentiaalvergelijkingen van eerste en hogere orde.
-Basiskennis hebben van reeksen.
-In staat zijn om met behulp van “Laplacetransformatie” lineaire differentiaalvergelijkingen met constante coëfficiënten op te lossen.
-In staat zijn om met behulp van “Laplacetransformatie” en matrixalgebra stelsels van lineaire differentiaalvergelijkingen op te lossen.
Algemene competentie 1: In staat zijn om wetenschappelijk- disciplinaire inzichten inzake differentiaalvergelijkingen en reeksen zelfstandig toe te passen op wetenschappelijke en/of ingenieurstechnische problemen. (AIC1)
Algemene competentie 2: In staat zijn om blijvend kritisch, creatief en wetenschappelijk te denken en te redeneren. (AC1)
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier::
Cursus Wiskunde III
Studiekosten
€ 5
Studiebegeleiding Uitleg van de docenten na de les of na afspraak.
Monitoraat.
Onderwijsvormen
Theorie: hoorcolleges.Oefeningen: klassikaal geleide oefeningen.
Evaluatievorm
Theorie: schriftelijk examen.Oefeningen: een schriftelijke test in de loop van het semester. Datum wordt vastgelegd in samenspraak met de studenten.De verhouding punten theorie/oefeningen bedraagt 3/1 (een vierde van de punten staat op oefeningen, drie vierden op theorie).
OP-leden
Vakgroep wiskunde - statistiek
|
|