Trefwoorden Russische taal- en letterkunde (H595), Sociale en economische geschiedenis (H270), Politieke geschiedenis (H271)
Doelstellingen In Russisch: cultuurgeschiedenis van het taalgebied wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van Rusland met de bedoeling een ruime achtergrondkennis op te bouwen over het land, de maatschappij, de instellingen en de cultuur. Het opleidingsonderdeel houdt rekening met de talenkennis die verworven is in de eerste twee bachelorjaren en is complementair met de andere Russische opleidingsonderdelen in het derde jaar bachelor, waarin de nadruk ligt op taal en literatuur.
Leerinhoud Het opleidingsonderdeel Russisch: Cultuurgeschiedenis van het taalgebied (RCG3) geeft een globaal politiek, socio-economisch en artistiek overzicht van de Russische geschiedenis, van de stichting van de Russische staat tot op heden:
Ontstaan en groei van tsaristisch Rusland;
De Russische revolutie en de Sovjetunie;
De val van het sovjetregime en het ontstaan van de Russische Federatie en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS).
Begincompetenties De gemiddelde algemene vorming die kan worden verwacht van een afgestudeerde secundair onderwijs; geen specifieke begincompetenties vereist.
Eindcompetenties De student:
- heeft kennis van belangrijke begrippen en realia uit de cultuurgeschiedenis van het taalgebied
- kan de actualiteit binnen het taalgebied benaderen vanuit historisch perspectief
- kan nadere informatie opzoeken over de cultuurgeschiedenis van het taalgebied gebruik makend van de geëigende bronnen.
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Handboek: S.A. Višnjakov, Kul’tura Rossii ot Drevnej Rusi do našich dnej (bij lesgever)
Syllabus met teksten (cursusdienst)
Studiekosten Geraamde totaalprijs: 36.0 EUR Handboek: 12,00 EUR Syllabus: 24,00 EUR
Studiebegeleiding Monitoraat, spreekuren.
Onderwijsvormen Hoorcolleges. De studenten stellen een dossier samen over een afgesproken onderwerp en schrijven op basis daarvan een essay van een zestal pagina’s.
Evaluatievorm Mondeling examen (2/3) en praktijkopdracht (1/3):
De praktijkopdracht bestaat uit het schrijven van een essay over een vooraf goedgekeurd thema.
OP-leden Piet VAN POUCKE (R1)
|
|