Trefwoorden toegepaste linguïstiek, taalbeheersing, s265-pers-en communicatiewetenschappen
Doelstellingen De studenten verwerven inzicht in hun eigen spreekgedrag, zowel verbaal als non-verbaal en leren technieken om hun mondelinge communicatieve vaardigheden uit te breiden in een journalistieke context. Het gaat daarbij om vaardigheden als: concepten bedenken voor interviews en presentaties, passend leren formuleren, lichaamstaal herkennen en beheersen, omgaan met microfoon en camera. De studenten leren interviews voorbereiden en verschillende interviewtechnieken herkennen en toepassen in diverse audiovisuele communicatieve contexten en tasten af hoe ze hun plankenkoorts het best kunnen beheersen bij korte presentaties.
Leerinhoud Het opleidingsdeel Journalistieke technieken (KJT4) bevat een gedeelte interviewtechniek, waarin de studenten verschillende (soorten) interviews analyseren en zelf een aantal interviews voorbereiden en afnemen.
In het gedeelte presentatietechniek leren studenten hun eigen spreekgedrag te optimaliseren tijdens interviews en korte presentaties voor de microfoon en voor de camera.
Begincompetenties De student beschikt over een uitstekende mondelinge vaardigheid in het Nederlands.
Eindcompetenties De student:
- kan een journalistiek interview afnemen waarvan de inhoud beantwoordt aan vooraf bepaalde doelstellingen
- kan zijn mondelinge communicatiestrategieën afstemmen op de journalistieke context waarin hij functioneert
- heeft inzicht in zijn spreekgedrag en weet hoe hij het kan beïnvloeden.
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Documentatiemateriaal
Studiekosten Nog te bepalen
Studiebegeleiding Feedback in groep en individueel tijdens de werkcolleges. Voorbereide opdrachten worden individueel nagekeken en van commentaar voorzien.
Onderwijsvormen
Werkcolleges voor een gelimiteerd aantal studenten, met voorbereiding door de studenten en gastcolleges door experten uit de media
Evaluatievorm Permanente evaluatie
OP-leden Myriam Ros (Ne)
NN
|
|