Trefwoorden Rechten en Plichten van de werkgever en werknemer, Sociaal overleg
Doelstellingen Het doel van de cursus arbeidsregelgeving is de studenten kennis en inzicht verschaffen in het sociaal recht en meer specifiek in het arbeidsrecht. In de lessenreeks worden de rechten en plichten van de werknemer en werkgever zowel op individueel als op collectief vlak nader onderzocht en besproken. Dit impliceert kennis en inzicht verschaffen in, enerzijds, de collectieve arbeidsverhoudingen en, anderzijds, de individuele arbeidsverhoudingen. De juridische kennis van deze materies is van belang in het kader van het HRM.
Leerinhoud De cursus is opgevat als een beroepsloopbaan die aanvangt bij het eerste sollicitatiegesprek. Daarop volgt een bespreking van de soorten contracten, de schorsing van uitvoering en de eventuele beëindiging van een arbeidsrelatie. De studenten maken ook kennis met diverse onderhandelingsmodaliteiten en met de verschillende overlegorganen binnen een onderneming. De theorie wordt door de heer Messiaen, vanuit zijn ervaring als advocaat en plaatsvervangend rechter, ruim aangevuld met praktijkvoorbeelden.
Begincompetenties Competenties verworven binnen de voorafgaande masteropleiding
Eindcompetenties Inzicht hebben in het arbeidsrecht en de inleidende begrippen van het arbeidsrecht kunnen toelichten.
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Syllabus
Ondersteunende lectuur: “Gids voor sociale reglementering in ondernemingen”, uitgegeven door PART&NA, sociaal secretariaat voor ondernemingen
Studiekosten Geraamde totaalprijs: 0.0 EUR Geen
Studiebegeleiding Op afspraak
Onderwijsvormen Hoorcolleges, oefeningensessies, gastcolleges
Evaluatievorm Schriftelijk examen en permanente evaluatie
OP-leden Tom MESSIAEN
|
|