Trefwoorden Engels, vreemde taal, communicatieve vaardigheden
Doelstellingen De studenten moeten kunnen aantonen dat ze over de communicatieve vaardigheden beschikken die ze nodig hebben in hun beroepsleven. Ze moeten met name kunnen deelnemen aan beroepsgerichte vergaderingen in het Engels, en ze moeten een presentatie kunnen geven en een discussie kunnen leiden over een actueel onderwerp uit de politieke, sociale, economische of culturele sfeer.
Leerinhoud Voorbereiding op het deelnemen aan een beroepsgerichte vergadering, met aandacht voor de rol en de taken van de voorzitter en het functioneel taakgebruik.
Voorbereiding op het presenteren en discussiëren over thema’s aangebracht door de studenten zelf.
Begincompetenties De competenties opgedaan in Engels II moeten in voldoende mate verworven zijn, m.a.w. de studenten moeten journalistieke en andere teksten over maatschappelijke en politieke onderwerpen kunnen begrijpen en erover spreken, en dit op een grammaticaal correcte manier. Ze moeten de presentatietechnieken zoals gezien in Engels II onder de knie hebben.
Eindcompetenties Kerncompetenties:
1) De studenten moeten (in kleine groepjes) een presentatie in het Engels kunnen geven over een onderwerp waarbij ze informatie gestructureerd kunnen toelichten, situeren in een ruimere context, samenvatten.
2) De studenten moeten in het Engels aan een discussie over het voorgestelde thema kunnen deelnemen.
3) De studenten moeten een coherente tekst kunnen schrijven met gebruik van de gepaste woordenschat over de besproken en voorgestelde thema’s.
Algemene competenties:
1) Het vermogen tot communiceren van informatie, ideeën, problemen en oplossingen over bestuurskundige thema’s in de Engelse taal.
2) Het kunnen uitvoeren van eenvoudige managementtaken: het kunnen voorzitten en deelnemen aan een professionele vergadering en hierbij een correct Engels taalgebruik hanteren.
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Syllabus
Journalistieke onderwerpen en materiaal (in de vorm van TV-reportage en persartikelen) aangebracht door de docent en de studenten
Studiekosten
Syllabus: ong. 2 euro
Kopiekosten voor het door de studenten geleverde tekstmateriaal.
Studiebegeleiding Tijdens de contacturen worden er praktische oefeningen gemaakt als voorbereiding van de mondelinge proef ‘Taking part in a meeting’.
De studenten krijgen feedback in aparte sessies en in kleine groepjes ter ondersteuning en ter voorbereiding van de schriftelijke samenvatting en de mondelinge presentatie
Onderwijsvormen Werkcolleges met geleide oefeningen en simulaties.
Begeleid zelfstandig werk: in groepjes thema kiezen, materiaal zoeken, teksten en discussievragen voorbereiden.
Evaluatievorm 1) Een mondelinge proef ‘taking part in a meeting’. Deze mondelinge proef heeft plaats in de eerste helft van het semester. De datum en het tijdstip worden tijdens de les en ad valvas meegedeeld. (2/20)
2) Een mondelinge proef (met schriftelijke voorbereiding) in de vorm van een presentatie van een TV-nieuwsreportage, met aansluitend het leiden van een discussie. Ook de actieve deelname aan de discussies geleid door andere studenten wordt in rekening gebracht. Ook deze mondelinge proef heeft plaats tijdens de lessen.(8/20)
3) Een schriftelijk examen met vragen over woordenschat en inhoud van de thema’s van de presentaties.(10/20)
Tweede zittijd: schriftelijk en mondeling examen (mondelinge discussie over één van de presentatie onderwerpen)
OP-leden Trui Driesens
|
|