HOUTSNIJDEN B III
 
Wordt gegeven in 2de jaar Bachelor in de instrumentenbouw - afstudeerrichting: Instrumentenbouw
Hoorcollege [A] 0.0
Werkcollege [B] 12.0
Begel. zelfst./extern werk [C] 78.0
Totale studietijd [D] 90.0
Studiepunten [E] 3
Niveau  
Creditcontract? toelating nodig
Examencontract? toelating nodig
Onderwijstaal Nederlands
Titularis Luc Deneys
Referentie MBMUZI02A00022
 
Trefwoorden


Doelstellingen
De studenten leren driedimensioneel observeren en - aangepast aan hun eigen bouwdiscipline- leren ze de technieken der houtsnijkunde.

Leerinhoud
In dit opleidingsonderdeel wordt de basis aangeleerd nodig voor het snijden en kappen van ornamenten in functie van gebouwde instrumenten. Technologie wordt aangebracht in functie van de praxis.
Komen aan bod: het hanteren en onderhouden van het werkmateriaal, het onderscheiden van draadverloop in het hout, tekenen van de fiorituren, het overzetten van een werktekening op hout.
Verder wordt aandacht besteed aan de stijlkenmerken

Begincompetenties


Eindcompetenties
• beheerst behoorlijk de specifieke beroepsgerichte competenties om zich als muziekinstrumentenbouwer te ontplooien • heeft een behoorlijke materialenkennis en een behoorlijke kennis van de voorwaardenscheppende activiteiten nodig ter realisatie van muziekinstrumenten • kan behoorlijk klassieke ontwerp- en realisatiestrategieën binnen het domein van de muziekinstrumentenbouw hanteren • is behoorlijk bekwaam nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden te verwerven • toont ambitie om zich verder en steeds diepgaander te bekwamen als kunstenaar/instrumentenbouwer • verwerft de kennis en vaardigheden die bijdragen tot het vermogen om een eigen originele en persoonlijke bouwstijl te kunnen ontwikkelen

Leermaterialen
::Voor meer informatie, klik hier::


Studiekosten


Studiebegeleiding


Onderwijsvormen
Werkcollege

Evaluatievorm
evaluatie van portfolio

OP-leden
Luc Deneys