ONDERZOEKSVOORSTEL MASTERPROEF 1
 
Wordt gegeven in 1st jaar Master in het drama
Hoorcollege [A] 0.0
Werkcollege [B] 30.0
Begel. zelfst./extern werk [C] 150.0
Totale studietijd [D] 270.0
Studiepunten [E] 9
Niveau  
Creditcontract? toegankelijk
Examencontract? toegankelijk
Onderwijstaal Nederlands
Titularis Sam Bogaerts
Referentie MMPODK01A00002
 
Trefwoorden
H850, H855, H880, H890, drama, dramatische kunst, originaliteit, groepsdynamiek, expressie, communicatie, creativiteit, verbeelding, kunstzinnigheid

Doelstellingen
De studenten worden individueel begeleid in hun ontwikkeling tot het op een gevorderd niveau beoefenen van een vorm van dramatische kunst of van een persoonlijke combinatie van verschillende vormen van drama, op basis van relevant onderzoek van persoonlijke en/of maatschappelijke aard.

Leerinhoud
Het zelfstandig formuleren van een vraag- of probleemstelling en het samenstellen van een dossier waarmee de student zijn masterproef voorstelt, inclusief alle inhoudelijke, vormelijke, praktische en wervende informatie.

De student wordt begeleid door een team van docenten en experten, dat het onderzoeksvoorstel bijstuurt en het eindresultaat beoordeelt.



Begincompetenties
De algemene competenties verworven hebben die verwacht kunnen worden van een academische Bachelor in het Drama. Het opleidingsonderdeel 'Onderzoeksvoorstel Masterproef' wordt samen met de Masterproef in het programma opgenomen.

Eindcompetenties
De masterstudent
  • kan een relevante onderzoeksvraag of probleemstelling formuleren, en strategieën ontwikkelen om deze uit te werken en/of te onderzoeken;
  • is in staat om een complex dossier samen te stellen om een promotor, medewerkers, middelen en belangstelling te werven, met als doel het realiseren van een dramaproject op basis van relevant onderzoek van persoonlijke en/of maatschappelijke aard.


Leermaterialen
::Voor meer informatie, klik hier::
dvd's, films, andere kunstvormen, materiaal uit bibliotheek, internet

Studiekosten


Studiebegeleiding
Mentoraat, begeleiding studietraject.

Onderwijsvormen
Masterclass, individuele en groepsopdrachten, individueel en groepsoptreden, correspondentie, gesprekken.

Evaluatievorm
Waardering van het dossier door een jury, die zowel het werkproces (40%) als het eindresultaat (60%) beoordeelt. De jury bestaat uit de promotor, de titularis, zes docenten - o.p. leden, waarvan minstens vier dramadocenten, twee externe specialisten en twee externe leken. Er wordt nagegaan of de competenties zijn verworven, en er wordt een eindcijfer gegeven op 20. Als er geen consensus wordt bereikt, neemt de titularis de eindbeslissing op basis van een niet mathematisch gemiddelde.

OP-leden
Sam Bogaerts, Katrien Vuylsteke Vanfleteren, Chokri Ben Chikha, Alain Platel, Elsie de Brauw, Johan Daenen.