Trefwoorden Vreemde-talenonderwijs (H360), Grammatica (H352), Oeral- en Altaïsche taal- en letterkunde (H620), Taal- en letterkunde van Klein-Azië (H600)
Doelstellingen "Turks: Taalstructuren B" brengt de student basiskennis en vaardigheden bij, die hij in een bredere context leert toepassen in de andere opleidingsonderdelen Turks van het eerste bachelorjaar.
De doelstelling van deze cursus is tweeledig. Ten eerste wordt de studenten kennis en inzicht bijgebracht aangaande de morfologie van het Turkse naamwoord en werkwoord. Ten tweede wordt via een uitgebreid oefeningensysteem deze kennis zoveel mogelijk geautomatiseerd.
Leerinhoud De leerinhoud van het opleidingsonderdeel "Turks: Taalstructuren B" (U1SA) bestaat uit:
- Morfologie: verbuiging van het zelfstandig naamwoord; vervoeging van het werkwoord
Begincompetenties De gemiddelde algemene vorming die kan worden verwacht van een afgestudeerde secundair onderwijs; geen specifieke begincompetenties vereist.
Eindcompetenties
Bijdrage tot de algemene competenties:
- de student beheerst algemene wetenschappelijke competenties als een onderzoekende houding, een appreciatie van de onzekerheid, de ambiguïteit en de grenzen van de kennis;
Specifieke competenties:
- de student kent de basisterminologie van de morfologie van het Turks
- de student kan de basisregels van de morfologie van het Turks toepassen
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Syllabus
Studiekosten Geraamde totaalprijs: 0.0 EUR Syllabus: bekostigd door de hogeschool
Hand-outs: inbegrepen in het forfait voor studiemateriaal
Studiebegeleiding Spreekuur, met indien nodig studievoortgangsgesprekken
Onderwijsvormen Hoor- en werkcollege. De theorie wordt doorgenomen. Bepaalde oefeningen worden mondeling in de les gemaakt. Andere oefeningen worden thuis voorbereid en klassikaal verbeterd in de les. Aan de hand van de bespreking van de meest voorkomende fouten worden de probleempunten in de les herhaald en nog eens toegelicht.
Evaluatievorm Schriftelijk examen
OP-leden Johan VANDEWALLE (Ua)
|
|