Trefwoorden Schrijfmethodiek
Doelstellingen Dit opleidingsonderdeel mag beschouwd worden als voorbereiding op het schrijven van de scriptie.
De student(e) leert methodes aan voor het schrijven van kritische en reflecterende essayistische teksten die communicatief zijn, logisch opgebouwd, helder verwoord én geformuleerd in correct Nederlands.
Leerinhoud Analyse van diverse tekststructuren in functie van het doel van de tekst (narratief, discursief, argumentatief, enumeratief, descriptief, enz.). Aan de hand van concrete schrijfopdrachten leren de studenten hun eigen schrijfstijl verder ontwikkelen en beoordelen. Ze krijgen ook methodes aangereikt voor de opbouw van een discursieve, en/of argumentatieve tekst. De afzonderlijke opdrachten worden zoveel mogelijk gelinkt aan de eigen praktijk en aan de papers die voor andere vakken moeten worden geschreven.
Begincompetenties Cognitieve vaardigheden en algemeen kennisniveau die men aan het einde van een middelbare schoolopleiding kan verwachten.
Eindcompetenties Kerncompetentie
De student is in staat eigen inzichten (al dan niet over het eigen werk) op een overtuigende en adequate manier schriftelijk te communiceren.
Indicatoren
- De student heeft inzicht in de behandelde tekststrucuren en in de opbouw van een argumentatie.
- De student is in staat een eigen reflectie, commentaar, betoog, enz. op een geloofwaardige manier te verwoorden in een helder gestructureerde tekst die toegankelijk en vlot geschreven is in correct Nederlands.
Algemene competentie
Het beheersen van algemene competenties als denk- en redeneervaardigheid, het verwerken van informatie, het vermogen tot kritische reflectie, het vermogen tot communiceren van informatie en ideeën, problemen en oplossingen.
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Syllabus, tekstmateriaal.
Studiekosten Geen. Syllabus betaald met ateliergeld.
Studiebegeleiding Individuele begeleiding en wekelijks spreekuur.
Onderwijsvormen Hoorcollege, oefeningen, autonoom werk (het aantal studenten dat kan inschrijven is beperkt).
Evaluatievorm Permanente evaluatie + schriftelijk examen.
Verplichte deelname aan de onderwijs- en studieactiviteiten.
Werkstukken en opdrachten moeten steeds op de vastgestelde data worden ingediend of gepresenteerd.
Examenmogelijkheid in de 1ste en 2de examenperiode.
OP-leden
|
|