Trefwoorden h 750 - beeldende kunst 3d / multimedia h 714 - beeldende kunst 4d / mixed media
Doelstellingen Daar waar de student in 1e bachelor kennismaakt met en zich verdiept in de drie ateliertrajecten van multimediale vormgeving (openbare ruimte I, vrije vormgeving I, geactiveerde ruimte I), kiest de student in 2e bachelor 2 van deze zijtrajecten (openbare ruimte II, vrije vormgeving II, geactiveerde ruimte II) om zich verder te bekwamen / te ontwikkelen. In 3e bachelor kiest de student om zich verder te vervolmaken in één van deze drie trajecten. De ateliers vrije vormgeving III en vrije vormgeving IV kunnen hierbij als één geheel beschouwd worden waarin studenten die reeds vrije vormgeving I en vrij vormgeving II gevolgd hebben, hun artistiek traject als kunstenaar/vormgever kunnen continueren. De kern van dit opleidingsonderdeel bestaat er in dat de student zich gedurende één academiejaar verdiept in een project op het domein van de vrije vormgeving. Centrale doelstellingen zijn daarbij:
• Het beheersen van een groter project in al zijn facetten.
• Doorheen het groot project (en eventuele kleinere) condities creëren om verder als kunstenaar/vormgever door te groeien en stelling in te nemen op vlak van ideeën, theorie, redactie, organisatie en techniek.
Leerinhoud De leerinhoud is variabel en wordt bepaald door de eigen formulering van het project en de artistieke, inhoudelijke en technische keuzes die de student maakt. Naast een intensieve begeleiding op artistiek, inhoudelijk en technisch vlak leert de student wel kennis maken met de verschillende fasen waaruit een project en/of artistiek onderzoek bestaat. Volgende aspecten komen hier zeker aan bod:
• Het formuleren en motiveren van het project/onderzoek.
• Het beheersen van het project in al zijn facetten van pré tot postproductie, zowel artistiek inhoudelijk, qua vormgeving, materialisatie en presentatie.
• Het opzetten van een presentatie / tentoonstelling.
• Het onderzoeken van verschillende technieken en media in samenhang met de ontwikkeling van eigen oplossingen en visie in aanzet tot een eindproject. Van daaruit kan de student ook in kleinere projecten participeren.
• Actuele ontwikkelingen binnen kunst en vormgeving worden aangereikt (door student en docent) en besproken. De student gaat van hieruit ook de confrontatie aan met zijn eigen beeldend werk en de keuzes binnen zijn project.
• De student situeert zijn onderzoek binnen een maatschappelijke context (relevante thema’s, problematieken,…) en neemt in zijn werk en keuzes ook stelling in ten aanzien van deze context.
Begincompetenties De student bezit de eindcompetenties van vrije vormgeving II
Eindcompetenties Eindcompetenties specifiek ten aanzien vrije vormgeving III
• De student kan tijd, plaats en geld met de beschikbare vermogens en middelen inzetten met als doel de realisatie van een product of dienst.
• De student kan zelfstandig werken en is in staat in te spelen op de actuele omstandigheden.
• De student heeft een ingesteldheid tot levenslang leren.
• De student is in staat de onderlinge samenhang tussen alle betrokkenen te bevorderen. Dit getoetst aan een situatie buiten de veilige muren van de academie, midden in de maatschappelijke realiteit.
• De student ervaart kunst/vormgeving als een continuerend proces van menselijke interactie, eerder dan als een marketingactiviteit met mercantiel doel.
• De student beheerst het ontwerp - en productieproces, de projectorganisatie en is in staat een product of dienst af te leveren en te presenteren, dat de kritiek van de buitenwereld zowel technisch, inhoudelijk als artistiek kan doorstaan.
• De student kan een voldoende gedocumenteerd (project)dossier samenstellen en presenteert dit met zijn afstudeerproject aan een jury
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Actuele teksten, Catalogi. Projectmodel tentoonstellingen, Jan Verhaar en Han Meeter AHK Amsterdam.
Studiekosten Afhankelijk van de persoonlijke invulling van het afstudeerproject.
Studiebegeleiding Via e-mail en telefonisch. Groepsgesprekken.
Individueel na afspraak. Feedback door externen en alle docenten Multimediale Vormgeving.
Onderwijsvormen Individuele en groepsgesprekken.
De student is in het kader van dit opleidingsonderdeel verplicht om ook te participeren aan (onderwijs-)activiteiten buiten de muren van het kask: relevante activiteiten, initiatieven, wedstrijden, externe werkperiodes,…
Evaluatievorm Permanente evaluatie doorheen het academiejaar. Tijdens de examenperiode van juni is er een jury.
Algemeen:
- Verplichte deelname aan de onderwijs - en studieactiviteiten.
- Werkstukken/dossier moeten op gezamenlijk vastgestelde data worden gepresenteerd.
- Evaluatie door jury tijdens de 1ste examenperiode, geen 2de zittijd.
- Examencijfer van de 1ste examenperiode blijft behouden in de 2de examenperiode.
OP-leden
|
|