Trefwoorden t111-beeldvorming, t111-beeldverwerking, p175-informatica, h105-bibliografie
Doelstellingen Optioneel opleidingsonderdeel dat deel uitmaakt van het keuzepakket 1: Beheer van Actuele Kunst.
Kennisverwerving van de methodes en het zich eigen maken van basistechnieken met betrekking tot gegevensbeheer en -ontsluiting, als ondersteunende pijler voor collectiebeheer, onderzoeksmethodologie, tentoonstellingspraktijk en publieksbemiddeling.
Leerinhoud In dit opleidingsonderdeel wordt ingegaan op de methodes voor documentatie en beeldvorming.
Hiertoe behoren basisvaardigheden zoals het opstellen van een conditie- en faciliteitenrapport, methodes voor het documenteren van de artistieke praxis, waaronder interviewtechnieken, alsook het opzetten en uitbouwen van een databank en het aanleggen van multimediale documentatie.
Daarnaast wordt ook een overzicht geboden van reeds bestaande archieven, materiële dan wel digitale en binnen deze context relevante concrete (institutionele) netwerken.
Begincompetenties Voldoen aan de toelatingsvoorwaarden van de opleiding.
Eindcompetenties Kerncompetenties
1. Kennis en gebruik van de relevante bestaande archieven en netwerken, materiële en digitale, ook van diegenen die zich op metaniveau laten situeren.
2. Kennis van methodes en technieken voor documentatie en beeldvorming, multimediale documentatie, het opzetten en uitbouwen van een archief en databank, het afnemen van een interview, en deze methodes en technieken zelfstandig kunnen inzetten in concrete cases.
Algemene competentie
1. Creativiteit: de verschillende benaderingswijzen binnen deze context kritisch kunnen vergelijken, combineren en integreren.
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Reader en eigen nota's.
De reader is te verkrijgen via de coördinatoren.
Studiekosten De studiematerialen (fotokopies reader): ca. 5 Euro
Studiebegeleiding Persoonlijk: op elektronische afspraak.
Onderwijsvormen Hoorcolleges, demonstraties, werkcolleges, practicum.
Evaluatievorm Niet-periodegebonden evaluatie: permanente evaluatie (50%) + periodegebonden evaluatie: examen (50%).
De permanente evaluatie gebeurt aan de hand van concrete toepassingen van de aangeboden theorie m.b.t. methodes en technieken voor documentatie en beeldvorming, multimediale documentatie, het opzetten en uitbouwen van een archief en databank.
De periodegebonden evaluatie krijgt haar beslag in een mondelinge toetsing van de opgedane kennis van methodes, bestaande archieven, databases en netwerken. Hierbij wordt ook nagegaan of de studenten de verschillende methodes en benaderingswijzen kritisch kunnen benaderen.
Tweede zittijd is mogelijk.
Tweede zittijd is mogelijk voor de helft van de punten.
De punten van de permanente evaluatie (50%) van de eerste zittijd worden overgezet naar de eindbeoordeling in de tweede zittijd.
OP-leden
|
|