Trefwoorden Biochemische technieken
Doelstellingen De studenten vertrouwd maken met veel gebruikte technologieën in biochemische en biotechnologische bedrijven.
Leerinhoud De bouw en werking van verschillende types bioreactoren worden besproken, met speciale aandacht voor menging en beluchting. Naast het gebruik van bacteriële culturen worden ook de procesbehoeftes van dierlijke culturen toegelicht. Uiteindelijk worden de opzuiveringstechnieken voor het verkrijgen van een commercieel produkt overlopen.
Hiernaast wordt ook aandacht geschonken aan de optimalisatie van thermische afdodingsprocessen van micro-organismen en aan reiniging en desinfectie in de industrie.
Begincompetenties Basiskennis biochemie, microbiologie, enzymologie, ingenieurstechnieken en biotechnologie.
Eindcompetenties Kerncompetentie 1:
Verwerven van specifieke biochemische vaardigheden, die industrieel nuttig zijn voor zowel productie, good practice als voor kwaliteitsbewaking (SC4, SC5) met bijzondere aandacht voor de impact op milieu, veiligheid en gezondheid (SC7).
Kerncompetentie 2:
Vertrouwd zijn met het gebruik van biochemische technologieën en onderzoeksmethoden en zelf actief kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van nieuwe technieken en methoden (AWC1).
Algemene competentie 1:
Wetenschappelijk en kritisch kunnen nadenken en communiceren over concrete actuele technische problemen die zich kunnen aanbieden (AC1, AC5) en oplossingen voor deze problemen kunnen uitwerken en in de praktijk finaliseren (AC3).
Algemene competentie 2:
Inzicht hebben in bestaande en nieuwe industriële biochemische processen en dit kunnen valoriseren in een industriële werkomgeving (AIC1, AIC2).
Leermaterialen ::Voor meer informatie, klik hier:: Cursus beschikbaar.
Tijdschriften en handboeken van de bibliotheek.
Studiekosten 6 euro
Studiebegeleiding Mogelijk na de les.
Onderwijsvormen Hoorcolleges (deels met externen) en bedrijfsbezoeken.
Evaluatievorm Theorie (mondeling / schriftelijk examen): 100 %
OP-leden Leen De Gelder
|
|